Am plecat cu zor, cand inca era intuneric afara, inarmati cu DVD-uri si brosuri de diseminare! Dupa doua ore de dat la lopata am reusit sa pornim mai departe... spre liceele din Ialomita! Ca de, minte sanatoasa in corp sanatos! Si cum poti avea o minte sanatoasa: citind! Dar sanatatea: dand la lopata (anul trecut caram cartile din donatii si tot sport se numea). Hmm, si mersul la service va fi un nou sport: explica cum ti-ai zgariat usa si spart manerul iesind din parcare si negociaza un pret cat mai mic pentru reparatie. Ca asta fac tinerii in actiune, sacrifica tot ca sa ajunga la timp.
Prima oprire: Fierbinti - Grup Scolar Agricol. Pe stradute inzapezite, cu ajutorul cetatenilor (care difera cu mult prea mult de precizia unui GPS) am reusit sa gasim liceul. Am "distribuit" materialele, insa, din pacate, altceva ne-a surprins... Astazi, inca mai exista licee neincalzite si fara un grup sanitar... Nu vreau sa fiu rea si negativista, insa cum le poti cere unor elevi sa invete in astfel de conditii?
Si ca povestea sa continue, ca niste adevarati patinatori, am facut un triplu tulup, chiar de doua ori. De fiecare data cu final in muntii de zapada! Trecem peste detaliile tehnice si peste cele legate de siguranta si protectia participantilor (adica noi). Nu suntem primii patinatori care supravietuim dupa o intrare in parapet asa ca sa nu ne laudam cu asta... Mai bine sa ne bucuram de senzatia unei alunecari fine....
Rezolvati si carpiti am continuat calatoria catre.... Grupul Scolar Agricol Iordache Zossima din Armasesti. Un liceu din doua cladiri. Una a elevilor si alta a conducerii. Ciudat, in corpul elevilor niciun profesor - sa fi fost, din nou, de vina, frigul din cladire?
Statia urmatoare: Urziceni. Aici am vizitat: Colegiul National Grigore Moisil, Grupul Scolar Sfanta Ecaterina si Grupul Scolar Agricol Urziceni. Licee frumoase, drumuri groaznice. Am aflat ca drumul pana la scoala poate fi un test de anduranta (atat pe jos cat si cu masina). Licee situate pe strazi laturalnice, pe unde nu ajunge transportul in comun (in cazul grupului scolar agricol). Situatia ma obliga iarasi sa ies din sfera subiectului: acesti elevi merita macar un drum asfaltat. Noroiul nu serveste drept crema de ghete si nici drept masca spa in timpul verii...
Si ca sa ne mai inveselim putin: am mers la Cazanesti... O curte mare, linistita, ca a unui castel. Cladirea, situata pe un deal, era inconjurata de brazi... Un loc minunat, unde am trezit entuziasm si am fost entuziasmati de energia locului si a elevilor (si impresionati de minusculul catelus care pazea liceul).
Cu veselie, ne-am indreptat catre un loc foarte drag noua... Ghicti care? Daca nu, cititi articolul urmator...
Recent Comments